Dostali sme sa do vedenia, ale museli sme sa uspokojiť s jedným bodom

MŠK Rimavská Sobota má za sebou ďalší zápas v tretej slovenskej lige. Naši mladíci sa v sobotu popoludní stretli s ŠK Odeva Lipany, ktorí v prvých štyroch kolách neinkasovali a po napínavých a vzrušujúcich deväťdesiatich minútach sa zrodila remíza 1:1. Najslabší výkon v zápase podala trojica rozhodcov.

Tréner Eugen Bari mohol tentoraz počítať s brankárom Dominikom Ťapajom, Alexandrom Seleckým a Viktorom Úradníkom z hráčov Rimavskej Soboty. K nim sa pripojili Sebastian Gembický z FC Spartak Trnava a bývalý hráč Lagos Islanders David Adeniyi Fadairo, ktorý sa vrátil z Lagos Islanders.

V príjemnom a perfektnom futbalovom počasí v zeleno-bielych farbách odštartovali hostia na hvizd rozhodcu Tomáša Kofolíka z Banskej Bystrice, zatiaľ čo naši nastúpili v obvyklej čistej bielej súprave s čiernymi číslami.

Začiatok prvého polčasu bol vyrovnaný, lopta sa držala prevažne v strede ihriska, bez vážnejšieho ohrozenia brány. Ako však hra pokračovala, boli sme čoraz aktívnejší a mali sme svoju cestu. Už po polhodine hry sme sa ujali vedenia zásluhou Csabu Juhásza. Po inkasovanom góle sme si udržiavali jalovú prevahu, snažili sme sa dominovať, ale hráčom z Lipany sa darilo držať nás ďaleko od bránky a tak mužstvá odchádzali na prestávku s jednogólovým náskokom.

V úvode druhého polčasu pokračovali mužstvá tam, kde prestali, ale v 56. minúte urobil rozhodca nepochopiteľné rozhodnutie a po nebezpečnej situácii v pokutovom území vylúčil druhou žltou kartou Gembického, ktorý podľa neho v pokutovom území simuloval.
Po tomto incidente sa už aj tak napätá atmosféra zápasu len stupňovala, ku koncu pribúdali hrubosti, zákroky a s blížiacim sa záverečným hvizdom sa hra začala rozhodcovi vymykať z rúk.

Sedem minút pred koncom prišiel prídavok: po zrážke pred bránkou rozhodca nariadil viac ako diskutabilnú penaltu v prospech hostí, ktorú Mário Jacko s istotou premenil a stanovil konečné skóre na 1:1.

Rozhodca po prestávke pôsobil ako vymenený, nedokázal kontrolovať hru a v druhom polčase pískal nepochopiteľným spôsobom. Veľkou mierou k tomu prispel aj mávajúci čiarový rozhodca pred tribúnami.

Najbližšie sa MŠK Rimavská Sobota predstaví v sobotu 10. septembra o 16:00 h na pôde MŠK Novohrad Lučenec.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *