Megszereztük ugyan a vezetést, de be kellett érnünk az egy ponttal

Újabb mérkőzésen van túl a szlovák harmadik vonalban szereplő Rimaszombati VSK csapata. Fiataljaink szombaton délután az első négy fordulót hibátlan mérleggel abszolváló ŠK Odeva Lipany gárdájával találkoztak, és egy fordulatos, izgalmas kilencven perc után 1:1-es döntetlen született. A mérkőzésen a leggyengébb teljesítményt a játékvezetői hármas nyújtotta.

Bari Jenő edző a rózsahegyi játékosok közül ezúttal a kapus Dominik Ťapajra, Alexander Seleckýre és Viktor Úradníkra számíthatott. Rajtuk kívül az FC Spartak Trnavából érkező Sebastian Gembický, illetve a Lagos Islanders csapatából visszatérő korábbi játékosunk, David Adeniyi Fadairo is pályára léphetett.

Kellemes, tökéletes futballidőben a besztercebányai Tomáš Kofolík játékvezető sípjára a zöld-fehérben játszó vendégek csapata indította útjára a labdát, a mieink a szokásos tiszta fehér szerelésében játszottak, fekete számokkal.

Az első félidő eleje kiegyensúlyozott játékot hozott, főként a pálya közepén járt a labda, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A folytatásban azonban egyre inkább mi voltunk aktívabbak, a mi akaratunk érvényesült. Alig telt el fél óra a mérkőzésből, amikor Juhász Csaba révén vezetést szereztünk. A gólt követően is megmaradt meddő fölényünk, próbáltunk dominálni, de a hárskútiak távol tudtak tartani minket a kaputól, így egy gólos előnnyel vonultak a csapatok szünetre.

A második játékrész elején ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, ám az 56. percben jött a fordulat: a játékvezető érthetetlen döntést hozott, egy tizenhatoson belüli ártalmatlan szituáció után második sárgával kiállította Gembickýt, aki szerinte a tizenhatoson belül feldobta magát.
Az esemény után az addig is érezhetően feszült mérkőzés hangulata csak emelkedett, egyre több volt a keménység, a végére már durvaság, és ahogy haladtunk a végjátékig, úgy kezdett kicsúszni a találkozó a játékvezető kezéből.

Hét perccel a mérkőzés vége előtt aztán jött a ráadás: egy kapu előtti ütközés után a játékvezető egy több, mint véleményes tizenegyest ítélt meg a vendégeknek, amelyet Mário Jacko magabiztosan értékesített, beállítva ezzel az 1:1-es végeredményt.

Összességében elmondható még, hogy a szünet után a játékvezetőt, mintha kicserélték volna, nem igazán tudta megfelelően kézben tartani a meccset, a második játékrészben érthetetlenül véleményezhetően fújt, amiben a lelátó előtt integető partjelzője is nagyban hozzájárult.

A rimaszombatiak csapata legközelebb szeptember 10-én, szombaton 16.00 órakor Novohrad Losonc VSK ellen lép pályára idegenben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük